Pinsevennenes pastorer og ledere

Dette bildet har navnet "Madness". Sier litt!

 

Det er ca 40000 tusen mennesker her i Norge som er pinsevenn, 40000 tusen mennesker. Mange av dem blir værende der livet ut.

 

Jeg var selv pinsevenn i et tiår, og på den tid ble jeg gift og skilt og hadde en berg og dalbane kristenliv. I en periode gikk jeg fra å være en brennende kristen og ba med frelse for mennesker, til å bli, etter kristendommens lære, en synder der fallet for var stort. Men trut og jevnt var jeg trofast mot pinsebevegelsen, tross mine nederlag inntil jeg forstod at deres praksis ikke var forenlig med min logikk. Da meldte jeg meg ut og gikk tilbake til den DNK (Den Norske Kirke).

 

Når jeg har vært utenfor i en del år og kommet frem til at Guds kan ikke eksistere. Jeg er en godt voksen mann 50+ og man skulle jo tro at jeg er smartere enn pinsevenner, uansett hvilken utdannelse de enn måtte ha.

 

For, når vi alle, både hedninger og kristne er skjønt enig at troll, nisser, alver hører eventyrene til, blir Gud og hans engler sett på som troverdig bevis av kristne og samtidig rister de på hodet av mennesker som liker å forbinde Julenissen med Jul.

 

Hva får dem til å elske en usynlig person som står klar å kaste dem i evig pine i helvete hvis de blir en lunken kristen i følge Åpenbaringsboken?

Hva gjør til at de oppfatter at denne personen elsker dem?

 

 

Det er sikkert mange grunner til. Jeg ignorerte ubehagelige spørsmål og var overbeviste om at Gud hadde full kontroll. Skal man gå ut i fra pinsevennenes medlemstall så er det vel 40000 tusen mennesker i Norge som ikke klarer, skjønner eller vil tenke over dette. Tross av at vi lever i 2017 og vet mye mer i dag enn vi gjorde for f.eks 100 år siden. Vitenskapelig dokumentasjon blir ignorert til fordel for en fordummende tankegang som er av all hinsides fornuft som hører hjemme i fantasi sjanger som Ringenes Herre og Game of Thrones. . Og det verste er at det er ca 40000 personer her i Norge som tenker slik skal vi gå ut i fra Pinsevennenes medlemstall ++ de andre kristne trosretningene i Norge. Da er vi oppe i 225 507 medlemmer pr 2007 der av Pinsevennene er størst, sett bort i fra andre religiøse samfunn som Islam , hindu osv.

 

Når jeg tenker tilbake på den tid som aktiv medlem i en pinsemenighet husker jeg fra sommerstevne på Hedemarkstoppen at godt voksne, oppgående, samfunnsopplyste oppgående voksne menn og kvinner som viste at de hadde gode kritisk- og vurderingsevner. Mange av dem hadde en pastor-tittel og andre viktige leder-stillinger i Pinsemenighetene. Men deres suverene evner kom til kort når kristendommen og dets fyrste kom inn i bildet. Mange av den, ledere og andre (Ikke alle) fremstod som hyggelige utadvendte karismatiske mennesker der en fikk en slags fortrolighet.

 

Men mange nok vil bli, og har blitt overrasket av å erfare at dette hyggelige menneske ikke alltid er så hyggelig det gav inntrykk av. Noe jeg vil skrive mer om på min neste blogg. Det mange erfarer er ignorering, liten sans for humor, ovenfra og ned holding, sårer sine underståtte med harde bibelord uten å føle skyld. Dem i et nøtteskall!

 

Som oftest er ikke dette deres engetlige menneskelige natur, for det er religionen som de innehar som gjør dem slik. Noe avhoppere fra karismatiske kristne menigheter kan erkjenne.

 

En youtube video om en pentacostal pastor som ble Ateist. Han kom i tvil om Guds eksistens og deres lære og praksis og gradevis gikk han over til å være ateist. Han så mirakler og under men sa at dette var ikke bevis for Guds eksistens for det var helt andre årsaker til.

 

En Pastor/forstander som innehar de kvalikasjonene til en lede en menighet fra 10- 1000 personer må denne pastoren være i sine fulle fem. Og da blir det for meg uforståelig at de tror på en usynlig person som de ikke har bevis for. For mange må jo erkjenne at folkeventyrer og beretninger i bibelen ligger i samme kategori.

 

Det som kom fra talerstolen var ofte uforståelig tåkeprat som gav ingen mening. Jeg slet ofte med å gripe fatt i poenget med talen, ofte var talerne uforberedt til preken og slet der på talerstolen for å finne noe å tale om som skulle vare i en time. Også kan jo man bare ligge til at kristendommen er ulogisk og uforståelig i seg selv. En gang ba en taler midt under en preken at Gud måtte gi han ord han kunne tale, han lette i bibelen og lirte fra seg en masse usammenhengende tøv.

 

Også en tale jeg hørte nylig på radioen som var om Israel der muslimene fikk på pukkelen mens Jødene var flinke og skrøt hemningsløst om deres teknologiske fremskritt som alle nasjoner ville ha. I løpet av talen kombinerer han en  gammel dames (profet)syn som levde i Valdres på 50 tallet med dagens utenriks- og Midtøsten politikk. En persons syner som en tidl. Oxford student etter mange år brakte frem i kristenmedia! Og det blir sett på å være en dokumentert sannhet, ikke bare hos Oxford studenten men også hos de aller fleste godt voksne pinsevenner.

 

Ofte snakker talerne ut fra egne erfaringer der de forventer at dette også passe for alle tilhørene, ja alle mennesker i verden. Jeg hørte nå nylig på radioen en ung pastor som sa at han var trøtt av å høre at andre si at man burde satse på utdannelse. Horribelt, jeg blir uvel av å høre noe slikt. Lederskapet i den menigheten jeg gikk i hadde fordommer mot utdannelse. Da jeg begynte på Bachelor utdannelsen gikk ikke det i god jord. Jeg tror dette er holdningen i mange fri-menigheter uten at jeg dokumentere det. Utad vil de si at at utdannelse er bra, men innad gjennom taler og adferd viser det stikk motsatt.

 

Pastorer og andre kristne i karismatiske menigheter må gjerne syntes synd i meg, det har de lov til, vi lever tross alt i et fritt land der alle kan si det det de mener så lenge man ikke trakasserer noe. Men den dagen, hvis den kommer, vil ikke jeg være i dine sko når du selv erkjenner at det du brukte mange år på ikke annet er en oppspunnet myte. For da skjønner du at du med dine medarbeidere har ledet hundre-vis, kanskje tusenvis av mennesker inn i en dogme som begrenser deres frihet.

 

For demokrati er det lite av. For å ikke snakke angeren om alle de årene, spesielt ungdomsårene, den tiden man tar viktige valg for det lange liv, kaste bort på en en organisasjon som er bygget opp på et destruktivt livssyn. Et livssyn som stadig står i strid med det sekulære og egne selvstendige valg og verdier og sunn fornuft. Og hvem måtte det gange? Ingen. For bedre blir det ikke når man er med å formidle en fordummende lære.

 

Jeg kastet bort de beste årene av mitt liv til fordel for pinsevennene. Jeg var singel i mange år i sekten og nektet meg selv å ha det gøy å ta selvstendige valg i livet. Jeg ble usosial og dømmende som satte venner og familie mot meg, og ble sett på som en raring. Noe som jeg opplevde i barndommen. Det ble et trist liv der det eneste jeg hadde å se frem til var møter og møteserier, da trodde jeg store ting skulle skje. Men det skjedde lite på slike møter. Men pastoren var alltid fink til å innbille seg selv og andre å påsto at det skjedde mye og alt annet av negative opplevelser ble ignorert.

 

Du som er kristen, du bestemmer selv hva du vil, om du vil tro på Gud og alle de fantastiske mirakelfortellingene som kun skjer i fantasien til han som forteller det, eller komme ut av boblen for å se den virkelige verden. Ditt valg!

 

 

 

 

ud

Noe å tenke på ... kjære venner?

 

Ligg igjen noe kommentarer hvis du har noe på hjertet.

 

Navn på aktuelle personer må ikke forekomme, de innlegg blir slettet.!

 

E-mail: fremtid30@outlook.com

 

Lev lenge og fremgangsrikt!


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

fremtid30

fremtid30

51, Bergen

Kategorier

Arkiv

hits